איך ליצור שגרה בתנאי חוסר שגרה כמו מלחמה

שמירה על שגרה, לוח זמנים והסתגלות לשינויים בימים רגילים יכולה להיות משימה לא פשוטה עבור אנשים עם הפרעת קשב, מה קורה כשיש לשמור על כך בתקופת מלחמה?

בתקופות של מלחמה וחוסר ודאות, שמירה על שגרה יכולה להרגיש כמו מותרות. האתגרים הם מורכבים באופן ייחודי ומה שנראה פעם כמו משימה יחסית פשוטה דורשת כעת רמת הסתגלות וחוסן מעבר לרגיל.

אך למרות הקשיים והאתגר שלפנינו, הצורך במבנה ובשגרה הוא דבר הכרחי עבור אנשי הקשב.

איך אפשר ליצור ולשמור על שגרה בימי מלחמה?

הדבר החשוב ביותר זאת ההבנה שיש כאן מקרה מיוחד ומאתגר לא רק לנו אלא להרבה אנשים גם שאין להם הפרעת קשב זה לא לתת לעצמנו על הראש על חוסר תפקוד! לעומת זאת הצלחות יש לחגוג ולתגמל.

**הציבו  מטרות ריאליות לתקופה זו, הנמיכו ציפיות מעצמכם ומהסביבה:
הציבו מטרות יומיות תוך כדי התחשבות במגבלות שיש בתקופה זו. אותו הדבר גם לגבי מטרות וציפיות מהילדים ו/או המתבגרים במיוחד כשזה מגיע ללמידה מרחוק. למשל אם אתם נמצאים הרבה מול החדשות והמסכים תחליטו שמחר אתם מגבילים את זמן המסך שלכם ומורידים שעה אחת ועושים בשעה הזו משימה אחת בלבד שקשורה לעסק.   

**קבעו לוח זמנים גמיש:
לנוע עם השינוי. להבין שיש כאן משהו אחר ולכן צריך "להמציא" שגרה חדשה. מה שהיה לפני המלחמה לא רלוונטי כרגע. לכן יש יצור לוח זמנים גמיש. לאפשר הפסקות ולהסתגל לשינויים בשגרה מבלי להרגיש מוצף במיוחד כאשר מדובר על ילדים ומתבגרים שקשה להם עם הזום שיכנסו באותו היום לשיעור אחד או שניים בלבד שהם אוהבים או רק בימים שפיזית הולכים לבית הספר.

**תעדוף משימות:
זיהוי ותעדוף משימות על סמך דחיפות וחשיבות. פירוק משימות גדולות יותר לצעדים קטנים יותר וניתנים לניהול יכול להפוך אותם לפחות מרתיעים. עודדו את המתבגרים להשתתף באופן פעיל בתכנון השגרה שלהם. זה מטפח תחושת אוטונומיה ואחריות.

**צרו לוח זמנים ויזואלי: 
כשזה מול העיניים זה הרבה יותר מוחשי וזה נותן לך ולשאר בני המשפחה את היציבות שאתם צריכים. הכינו את הלוח יחד עם הילדים והמתבגרים, זוהי פעילות מצוינת לזמן משפחתי משותף יחד. בלוח הזה יש לקבוע עוגנים (פעולות קבועות וחוזרות) שנותנים לנו עקביות המספקת תחושת יציבות, במיוחד בזמנים סוערים.  כמו ארוחת בוקר/צהרים/ערב, זמן עבודה, זמן אישי, אימוני ספורט, שעות שינה ועוד…

**השתמשו בתזכורות והתראות בנייד או במחשב:
נצלו את הטכנולוגיה כדי להגדיר תזכורות והתראות עבור משימות חשובות. זה יכול לשמש הנחיה מועילה, במיוחד כאשר הריכוז עלול להיות מאתגר.

**טיפול עצמי לרווחה רגשית ונפשית:
תרגלו טכניקות מיינדפולנס. לא לכולם זה עובד וזה בסדר. הרעיון במיינדפולנס זה לא להצליח לעשות את זה אלא להיות מודע למחשבות שלנו וללמוד לנהל אותם, להיות כאן ועכשיו זה גם עוזר לנו להפחית את המתח ולא חייבים לעשות רק מדיטציות ונשימות אלא אפשר לתרגל אפילו בתנועה, דרך מוסיקה ואפילו אכילה. (פוסט נוסף על כך בהמשך).  חשוב גם להקפיד ושלמור לשמור על אורח חיים בריא ככל הניתן, אכילה בריאה ופעילות גופנית עוזרת לשמירה באיזון גוף נפש.

**משפחה/חברים/קהילה תומכת:
שמרו על תקשורת עם חברים, משפחה או רשתות תמיכה. במיוחד אצל ילדים ונוער יש חשיבות במפגשים אלה לרווחה הנפשית גם אחרי המלחמה. שיתוף האתגרים וההצלחות שלך עם אחרים יכול לספק תמיכה רגשית שחשובה בימים אלה.

** סביבה משפחתית קרובה תומכת
ערכו צ'ק-אין קבוע כדי לדון ברגשות וחוויות. ילדים עשויים שלא תמיד לבטא את רגשותיהם באופן מילולי, ולכן אפשרויות של ציור או סיפור יכול להיות מועיל. אצל מתבגרים אפשרו סביבה תומכת ותקשורת לא ביקורתית המאפשרת מקום בטוח לשיתוף ודיבור על רגשות וחוויות

**חפשו תמיכה מקצועית:
במידת הצורך, שקול לפנות לתמיכה מקצועית. מטפלים ויועצים יכולים לספק אסטרטגיות מותאמות לניהול הפרעת קשב בזמנים מאתגרים. וכמובן, שאני כאן לרשותכם.

כפי שראית, יש כמה אסטרטגיות שיכולות לעזור. אפשר להתחיל עם אחת אולי שתיים ולזכור שבסופו של דבר כל אחד ואחת מוציאים את מה שנכון וטוב עבורם בהתנהלות.
ושוב לזכור שאלו הם ימים מיוחדים אחרים ממה שהכרנו עד היום.
לדעת לסלוח לעצמינו על חוסר תפקוד ואי עמידה בזמנים ויעדים זה חשוב היום מבעבר, אפילו כפליים. 

האימונים והטיפולים אצלי משלבים פעילות גופנית ומאפשרים חווית הצלחות.
 לפרטים נוספים השאירו פרטים בטופס צור קשר ואחזור בהקדם

מוזמנים לשתף:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WhatsApp chat

צרו איתי קשר

השאירו פרטים ואחזור בהקדם