זה לא רק ספורט
הספורט תורם רבות לבריאות שלנו הפיזית, הנפשית והמנטלית. איך הוא תורם להפרעת קשב ADHD?
למעשה, הספורט מעניק כלים להצלחה בכל תחום שנבחר בחיים!
ואת הכלים האלה אני מעבירה הלאה לילדים עם הפרעות קשב וריכוז ועם קשיים בכישורים חברתיים וגם ספורטאים שמגיעים אליי למפגשים
מהם אותם כלים:
- הצבת יעדים – מה אני רוצה להשיג? מהי המטרה?
- אורך רוח וסבלנות – ההבנה שהתוצאות לא מגיעות כאן ועכשיו.
- נחישות – לא יעזור בית דין, לא משנה מה יקרה, אם חשוב לי אני אמשיך עד שאשיג את זה. היכולת להמשיך בדרך גם אם יש "נפילה"-קשה, לא פשוט, לפעמים עולה השאלה בשביל מה? למה אני צריכה את זה? בשביל מה התחלתי? ואז…לדמיין את המטרה הגדולה, לחייך ולהגיד לעצמי זה מה שאני רוצה!!!
- אמונה בעצמי ובמטרה -לראות מעבר ל“כישלון“ חד פעמי. ההבנה שבפעם הבאה התוצאה יכולה להיראות אחרת וזה תלוי רק בי. כל כישלון מלמד אותנו משהו. לעבור על הפעולות ולראות איך אני יכולה לשנות שבפעם הבאה לא אחזור על אותה הטעות.
- למידה מטעויות – לא הצלחתי במשימה שהצבתי לעצמי, השאלה שאני צריכה לשאול את עצמי…האם עשיתי את המקסימום שלי? האם הגעתי מוכנה?
- תרגול והתמדה – בכל מקצוע או תחום שאבחר לעסוק בו כדי להיות טובה ומצליחה, לא מספיק הכישרון שלי – מי שמצליח הוא לא בהכרח בעל הכישורים הטובים יותר אלא זה שהשקיע את מרב המאמצים.
- הצלחה של אחרים היא לא ההצלחה שלי – השאיפה היא להגיע לתוצאות, למטרה שהצבתי לעצמי. אני לא דומה לאנשים אחרים וכמו כן גם נקודת הפתיחה שלנו, אסור לי להשוות את עצמי לאחרים וגם את ההצלחה שלי.
- בחירות – לדעת ולהבין שבחירה זה לא לוותר על משהו אחר. הידיעה שבחרתי את הטוב ביותר עבורי ברגע זה עדיף על פני תחושה של החמצה.
- הגינות ויושר – חשוב ביותר!! לכל אורך הדרך להיות הוגנת, לא להשתמש ברכילות, לא ללכלך על אחרים. ההצלחה שלי לא תבוא אם אחליט להקטין אחרים. רמאות ורכילות לא רק שגוזלות אנרגיה והמון אלא מוכיחות לי שאני לא מספיק טוב. יש להשתמש באנרגיה שלי כדי להצליח.
- גילוי יכולות – לפעמים אנחנו לא יודעים שאנחנו טובים במשהו עד שמנסים. בדרך כלל הכישרון יצא החוצה גם אם תנסה אפילו להסתיר אותו
דנה וינטר מאמנת אישית מטפלת רגשית לילדים ונוער מתמחה בהפרעות קשב וריכוז