פעילות גופנית וטיפול תרופתי - מי משפיע על מי?
לילדים, נוער ומבוגרים עם ADHD כדאי וחשוב לעשות פעילות גופנית.אין ספק בכלל וזה ידוע שפעילות גופנית חשובה וטובה לכלל האוכלוסייה בכל ההיבטים: בריאותי, נפשי ופיזי אך היא חשובה במיוחד לאוכלוסיית ADHD.מעבר ליתרונות הבריאותיים כמו שמירה על אורח חיים בריא, פעילות גופנית ידועה בכך שהיא עוזרת בניהול ובהפחתת התסמינים הקשורים להפרעת קשב -תפקודים ניהוליים. (במחקרים נמצא כי שילוב של טיפול תרופתי, רגשי ופעילות גופנית הוא היעיל ביותר).
האם פעילות גופנית משפיעה על תופעות הלוואי של תרופות להפרעת קשב?
1. תיאבון ומשקל תקין – אחת מתופעות הלוואי השכיחות של התרופות היא ירידה בתיאבון ויחד עם זאת ירידה במשקל. עיסוק בפעילות גופנית באופן סדיר במיוחד פעילות במים כמו שחיה מעוררת את התיאבון ובכך עוזרת על משקל תקין.
2. הפחת חרדה ודיכאון – תופעת לוואי נוספת של תרופה זאת עלייה בחרדה ובדיכאון פעילות ספורטיבית משחררת באופן טבעי אינדרופינים שמעלים את מצב הרוח ובכך מורידים את תופעות הלוואי הקשורות למצבי רוח של התרופה.
אצל אנשים מסוימים תרופות משפיעות ומעלות את הדופק ואת לחץ הדם. פעילות גופנית יכולה לנטרל תופעות אלה. אך יחד עם זאת מחקרים מצביעים על כך שעיסוק בפעילות גופנית תוך נטילת תרופות ל-ADHD עשויה להיות השפעות נוספות או סינרגיות על קצב הלב ולחץ הדם.
אני משלבת את שני העולמות: רגשי (כלבנות טיפולית, CBT), אימוני (מאמנת אישית לילדים ונוער עם הפרעת קשב) וגם הורי, משפחתי כולל (MA לימודי משפחה), כך שאני משלבת בין עולמות שונים ומתאימה את סוג הטיפול הנכון למי שנמצא מולי ולקדם אותו לעבר המטרה.
האימונים והטיפולים אצלי משלבים פעילות גופנית ומאפשרים חווית הצלחות.
לפרטים נוספים השאירו פרטים בטופס צור קשר ואחזור בהקדם