סליחה...

לבקש סליחה או להתנצל זה כל כך קשה לרובנו מה יש בפעולה הזו של ההתנצלות, באמירת הסליחה שכל כך קשה לנו לעשות אותה? האם הסליחה שנאמרת היא באמת סליחה אמיתית מכל הלב או סתם כדרך אגב כי מכריחים אותנו להגיד?

לרובנו התחושה בבקשת סליחה היא תחושה של לחץ וחרדה שאומרת שעשינו טעות, שהיינו לא בסדר, גם אם פגענו במישהו בלי כוונה ויחד עם התחושות הללו מגיעה האשמה כדי לא להתמודד איתה לרב היא תהיה מופנית כלפי גורמים חיצוניים (יום גרוע, מורה מעצבנת ועוד…) או האשמה של הצד השני שנפגע "מה הוא נפגע מכל דבר, הוא לא מבין צחוק, צחקנו לא עשיתי לא כלום"

רגע לפני שאנחנו מבקשים מהילד שלנו להגיד סליחה...

כאשר אנחנו פוגעים אחר, זה הולך איתו למשך הרבה זמן ולכן הדבר הראשון זה להימנע מראש מלפגוע באחר על ידי תרגול ולימוד אמפתיה כלפי האחר.

אפשרי דרך סרטונים או הדגמה לדוגמה: לקחת נייר חלק, קמטו אותו לצורת כדור עכשיו תנסו ליישר אותו חזרה למצב שהיה בהתחלה חלק חלק האם זה אפשרי? אתם תראו שממש לא!

ככה זה שאתם פוגעים באחר, זורקים לעברו מילה לא במקום, קללה, לפעמים גם מכה. זהו. זה נשאר שם לכל החיים והרבה זמן יקח ליישר (אם בכלל) כי את הנעשה אין להשיב.

אם נגיד סליחה כדי לעבור הלאה כי הכריחו אותי או כי לא ברור לי על מה המהומה עם הזמן כמות החברים תלך ותצטמצם, ילדים לא ירצו להיות בחברתנו.

איך באמת מבקשים סליחה?

. אם בכל זאת פגענו בלי מתכוון, ברגע שנתנצל ונקבל עלינו את האחריות למעשה או נציע דרך לתקן את מה שלא היה בסדר אז רב הסיכויים שהסליחה תתקבל בצד השני. יש הבדל בין להגיד סליחה על הדרך לבין התנצלות עמוקה שמגיעה מאמפתיה.

  1. איך עושים זאת? לאחר שהרוחות נרגעו (לא לחכות למחר) לשבת לשיחה קצרה להקשיב לילד ולהסבר שלו למה שקרה, אנחנו נשקף לו את ההרגשה שלו באותו הרגע ועל מה הוא חשב בעת המעשה, האם הוא פירש נכון את המצב והאם זה באמת מה שהיה שהוביל אותו לפגוע?
    לרב ילדים עם הפרעת קשב עושים מעשים מתוך פרשנות שגויה או מהאימפולסיביות האופיינית להפרעה, נכון זה קושי בסיסי אך לא תירוץ ויש לקחת אחריות על המעשים שלנו.
  1. בקשת סליחה דורשת אומץ – להודות בטעות שלי זה לא פשוט וקל ומעשה ההתנצלות מצריך אומץ, אכפתיות ואמפתיה. כעס, צעקות ואיום בעונשים לא תורמים אלא עושים בדיוק ההיפך והסליחה לא תהיה באמת אמיתית. הראו להם שאתם מבינים שדרוש המון אומץ להתנצל מכל הלב ושיש להם את זה והם מסוגלים לעשות זאת. אם זה קשה להם להתנצל פנים מול פנים כתיבת התנצלות על דף יכולה לעזור. ילדים עם הפרעת קשב בעלי רגישות גבוה, אכפתיים ואמפתיים.
  1. אל תלחצו על הילד לבקש סליחה רק כדי לצאת מידי חובה ההתנצלות צריכה להיות אמיתית וכנה ועל הילד/ה להבין מה המשמעות של המעשה שלהם
  2. חיים על פי ערכים – היו עבורם דוגמה אישית התנהלו בחיים האישיים שלכם כמו שהייתם רוצים שהילדים שלכם יתנהגו.

 

האימונים והטיפולים אצלי משלבים פעילות גופנית ומאפשרים חווית הצלחות.
 לפרטים נוספים השאירו פרטים בטופס צור קשר ואחזור בהקדם

מוזמנים לשתף:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
WhatsApp chat

צרו איתי קשר

השאירו פרטים ואחזור בהקדם